© 2019 by Søborg Børnehave 

VÆRDIER

Vi arbejder ud fra følgende principper i Søborg Børnehave:

1. Børnene har ret til selvvalgt leg.

2. Børn har ret til nærværende voksne

3. Børn har ret til at udvikle deres kreative evner.

4. Børn skal have mulighed for kulturoplevelser.

5. Der skal være tid til daglig kontakt mellem forældre og personale.

6. Der skal være tid til introduktion af nye forældre og børn.

7. Børn skal have mulighed for at udvikle forståelse for tal/bogstaver og logisk sans.

 

Børn er vidt forskellige - alle små individualister. Vi forsøger at bevare og udvikle disse egenskaber hos det enkelte barn samtidig med at barnet lærer det sociale samspil, der må og skal være, når man er sammen med andre. Vi giver barnet mulighed for medbestemmelse under hensyntagen til alder og modenhed, så selvstændighed, selvtillid og selvværd udvikles. Barnet skal lære at tage medansvar og kunne indgå i forpligtende fællesskaber.

 

Det vigtigste i forhold til forældre samarbejdet, er den daglige kontakt. Her kan vi holde hinanden orienteret, om hvordan barnet trives i almindelighed og fortælle hinanden, om der f.eks. har været en situation, som der skal tages højde for.

FØR SKOLE

De store børn samles til "før skole" hvor de leger med tal og bogstaver, øver sprog og skrift. Børnene rustes til deres videre liv i skolen og udfordres på en sjov og lærerig måde. 

De store børn sidder her for sig selv med en pædagog, hvilket giver ro og fordybelse.

"VILD" LEG

Det er vigtigt at børnene kan bruge deres energi og udfolde sig fysisk. Derfor er fx daglige ude aktiviteter vigtige. Vi er på legepladsen hver dag og tager også gerne en løbetur eller dans i salen indenfor eller en hoppetur i puderummet. Hver onsdag fra okt. til maj laver vi gymnastik i forsamlings-husets gymnastiksal.

SOCIALT SAMSPIL

Vi trives, når vi lærer at behandle hinanden pænt. Børnene må selv vælge legekammerater, men vi sørger for at behandle  hinanden pænt, lærer at dele, vente og tage hensyn til hinanden. Det er vigtigt at lære at indgå i et fællesskab. Børnene leger ofte sammen store og små.