top of page

OM SØBORG BØRNEHAVE 

Søborg Private Børnehave er en privat institution som blev oprettet i 1978.

Vi har hidtil haft driftsoverenskomst med Gribskov Kommune, men fra juni 2019 er børnehaven helt privat. Det har den betydning, at vi selv kan råde over økonomien i børnehaven, herunder at vi prioriterer en så høj normering som muligt. Børn skal have en tryg hverdag i gode rammer, der skal være tid og overskud til omsorg og læring. Søborg Børnehave eksisterer den dag i dag som privat, fordi der er enormt stor opbakning til vores lille børnehave og det vi kan tilbyde. Vi synes selv at vores børnehave er en unik lille perle. 

Vi er et tilbud til forældre der søger en lille og nærværende institution, med dygtige og engagerede voksne. Hos os er der tid til leg, læring og udvikling. Fællesskab og trivsel prioriteres højt. 

Søborg Børnehave drives af børnehavens bestyrelse, som udelukkende består af forældre og personale fra børnehaven. Der trækkes ikke midler eller økonomisk overskud ud af børnehaven og bestyrelsen arbejder frivilligt. En privat børnehave som vores, kan kun eksistere, hvis forældre engagerer sig og ønsker at bidrage til fællesskabet. Sammen med personalet former vi børnehavens hverdag og skaber mulighed for det gode børnehaveliv. Vi bidraget med det vi kan, fx at give en hånd i køkkenhaven, deltage i bestyrelsesarbejdet eller være med til at arrangere sommerfest. Derfor skal man som forældre være indstillet på at være en del af dette fællesskab. 

 

Børnehaven ligger i den hyggelige landsby Søborg mellem Gilleleje og Græsted. Vi har en stærk lokal forankring og bruger det omkringliggende lokalsamfund. Vi går ture i den dejlige natur omkring Søborg og inddrager især naturen i vores dagligdag, aktiviteter og læreringsforløb.  Vi tager også gerne bussen en tur til stranden i Gilleleje.

Vi bor til leje i Søborg Kirkes gamle menighedshus, et skønt hus med en hyggelig atmosfære og dejlige rammer. Vi er ikke en kristen eller menigheds børnehave, men kristendommen er en del af den demokratiske og kulturelle dannelse, som børnene introduceres for. Vi fejrer således fx. jul og påske og lærer igennem vores traditioner og højtider om de kristne værdier og højtider. Vi har et godt samarbejde med Søborg Kirke, som vi fx besøger til jul og andre højtider. 

Vi er normeret til 22 børn og er en børnehave for børn i alderen 2 år og 10 mdr. (Gribskov Kommunes børnehavealder) til skolestart.

Søborg Børnhave, Privat børnehave Gribskov
bål_edited.jpg

PERSONALE 

Børnehavens personale er meget stabilt og engageret.

Med kreativitet, godt humør og opfindsomhed er det vores målsætning at give børnene en masse gode oplevelser, læring og en hyggelig, tryg og spændende hverdag. Vi bringer vores pædagogiske faglighed i spil og trækker på vores mangeårige erfaringer, men sætter også en ære i at udvikle os og lære nyt.

Kom og mød os, få en snak omkring vores tilgang til pædagogik, læring og hverdagen i børnehaven. 

Vi er: 

Charlotte, leder og pædagog

Lone, pædagog 

Mette, pædagogmedhjælper 

Sarah, pædagogmedhjælper 

Det er sjældent at vi gør brug af vikarer i vores børnehave. Men har vi brug for en ekstra hånd, er vi så heldige at have en fast tilkaldevikar, som hjælper os fx i ferier og ved sygdom. 

20190221_102233.jpg
bottom of page