© 2019 by Søborg Børnehave 

EN TYPISK DAG I SØBORG BØRNEHAVE

Hvad går dagen med i Søborg Børnehave?

Vi elsker at bruge vores krop, fantasi og kreativitet bl.a. ved fri leg både ude og inde. Vi hopper i vandpytter, finder regnorme, leger på vores skønne legeplads, tager på ture i naturen omkring Søborg og til stranden i Gilleleje. Vi følger kyllinger blive til høns, laver syltetøj og mad i vores køkken, sår og høster i vores køkkenhave. Vi bygger store togbaner, klæder os ud, fordyber os i kreative projekter, leger i puderummet, læser bøger, spiller spil og meget mere....

Vi åbner kl. 7.30, børnene møder ind og vi hygger med det som vi nu har lyst til. Morgenerne er som regel stille og rolige, børnene vælger en leg eller aktivitet at gå i gang med på stuen. Nogle gange er der masser af energi og det gælder om at være først i puderummet. Forældre er altid velkomne til at sidde og hygge med barnet og fx læse en historie inden der bliver sagt farvel og vinket fra vinduet. 

Kl. 9.00 har vi samling. Vi spiser frugt og synger, laver sanglege, taler om forskellige ting som fx årstiden, bogstaver og bogstavlyde, tal og meget mere. Er vejret dejligt kan vi finde på at gå en lille tur i Søborg om formiddagen. 1 gang om ugen samles de store børn til før skoleaktiviteter med vores pædagog Sanne, mens de mindre har samling for sig selv. 

Kl. ca. 11.00 spiser vi frokost sammen på stuen eller udenfor hvis det er sol og sommer. Vi dækker dog altid bord med bestik og tallerkener, børnene skiftes efter tur.

Når vi har spist frokost skal vi ud at lege, vi er på legepladsen i al slags vejr, så husk altid at have masser overtøj, regntøj, gummistøvler osv. til skiftende vejr i garderoben. 

 

Kl. ca. 14.00 spiser vi vores eftermiddagsmadpakke som vi har med hjemmefra

Kl. 15.30 lukker børnehaven. 

AKTIVITETER & OPLEVELSER

Hverdagen byder på masser af leg og kreativ udfoldelse, men der er også andre mere eller mindre faste aktiviteter i børnehaven:

 

Gymnastik: Hver onsdag morgen fra oktober til maj har vi gymnastik i gymnastiksalen i Søborg Forsamlinghus, mødetidspunkt er kl. 8.00. Vi klatrer på redskaber, hopper i madrasser, spiller bold, synger, leger og meget andet. 

Køkkenhaven: Vores køkkenhave pusler vi med henover året, vi høster og laver mad sammen med børnene i vores køkken. Vi laver fx marmelade, sylter rødbeder eller laver en lækker frokost. 

Årstid og højtider: Vi følger årets gang og holder fx. fastelavnsfest, klipper påskepynt, tager en tur på stranden om sommeren, bager julesmåkager og laver julegaver.

Vi holder også fester i børnehaven, hvor hele familien er inviteret med - heldigvis har vi vores store sal vi alle kan være i. Det er bl.a. vores sommerfest med lækker mad, julefesten hvor vi klippe-klistrer sammen og bedsteforældredagen hvor vi planter blomster og hygger udendørs. 

Ture ud af huset: Vi tager somme tider på ture ud af huset. Vi går mange ture i og omkring Søborg, men tager også bussen som holder tæt på børnhaven, hvis vi skal længere væk. Fx tager vi en tur på stranden i Gilleleje eller en tur i skoven. Det sker også at vi tager på en heldagsudflugt fx til Zoo eller Helsingør. Disse ture giver vi altid besked om god tid i forvejen, så 

forældre er opmærksomme på mødetidspunkt og turmadpakke. I børnehaven har vi rygsække som børnene får med når vi skal afsted på tur.