EN TYPISK DAG I SØBORG BØRNEHAVE

Hvad går dagen med i Søborg Børnehave?

Vi elsker at bruge vores krop, fantasi og kreativitet bl.a. ved fri leg både ude og inde. Vi hopper i vandpytter, finder regnorme, leger på vores skønne legeplads, tager på ture i naturen omkring Søborg og til stranden i Gilleleje. Vi kan lide at undre os og lære nyt. Vi følger kyllinger blive til høns, laver syltetøj og mad i vores køkken, sår og høster i vores køkkenhave. Vi bygger store togbaner, klæder os ud, fordyber os i kreative projekter, leger i puderummet, læser bøger, spiller spil og meget mere....

Vi åbner kl. 7.30, børnene møder ind og vi hygger med det som vi nu har lyst til. Morgenerne er som regel stille og rolige, børnene vælger en leg eller aktivitet at gå i gang med på stuen. Nogle gange er der masser af energi og ræs i salen. Forældre er altid velkomne til at sidde og hygge med barnet og fx læse en historie inden der bliver sagt farvel og vinket fra vinduet. Der er også tid til en lille snak med personalet, hvis forældre har noget der lige skal vendes. 

Kl. 9.00 har vi samling. Vi spiser frugt og synger, laver sanglege, taler om forskellige ting som fx årstiden, bogstaver og bogstavlyde, tal og meget mere. Samlingerne kan være meget forskellige... hvorfor ikke bygge en hule i salen og holde samling her?

Efter samling går vi ofte i gang med dagens aktivitet fx, rytmik, gåtur, tema osv. 

Kl. ca. 11.00 spiser vi frokost sammen på stuen eller udenfor hvis det er sol og sommer. Sammen dækker vi bord med bestik, tallerkener og krus. 

Når vi har spist frokost skal vi ud at lege, vi er på legepladsen i al slags vejr, så husk altid at have masser overtøj, regntøj, gummistøvler osv. til skiftende vejr i garderoben. 

 

Kl. ca. 14.00 spiser vi vores eftermiddagsmadpakke som vi har med hjemmefra (frugt og måske lidt brød efter behov). Vi sætter os ned og holder en lille samling og spiser sammen. 

Kl. 16.00 lukker børnehaven. 

AKTIVITETER & OPLEVELSER

Hverdagen byder på masser af leg og kreativ udfoldelse, men der er også andre mere eller mindre faste aktiviteter i børnehaven:

 

Gymnastik hver tirsdag: Fra oktober til maj har vi gymnastik i gymnastiksalen i Søborg Forsamlinghus, mødetidspunkt er kl. 8.00. Vi klatrer på redskaber, hopper i madrasser, spiller bold, synger, leger og meget andet. Vi udfordrer vores motorik og bruger en masse energi - det er super sjovt og børnene elsker at komme til gymnastik i salen. Herefter går vi i samlet flok hjem til børnehaven. 

Torsdag går vi tur: Hver torsdag formiddag går vi tur i Søborg og vi oplever en masse forskelligt. Vi ser os omkring, hvad mon vi ser i dag? Vi kan fx finde på at gå en tur til slotsruinen og lege riddere, gå forbi og se på køer og heste, besøge hønsene i Mettes have, finde blade og insekter i græsset....... Naturen omkring Søborg er skøn, her er rigtig dejligt at gå tur og se sig omkring. 

Køkkenhaven: I vores køkkenhave pusler vi henover året; vi sår, luger, høster og laver mad sammen med børnene. Vi laver fx marmelade, sylter rødbeder eller en lækker frokost med nyopgravede kartofler. 

Årstid og højtider: Vi følger årets gang og holder fx. fastelavnsfest, klipper påskepynt, tager en tur på stranden om sommeren. Om efteråret har vi lygtefest (egetræsfesten) og til jul bager vi julesmåkager og laver julegaver. I december kommer børnehavens gamle drillenisse også frem, juletiden er rigtig hyggelig med masser af pynt, lys og sange. 

 

Fester: Vi holder også fester i børnehaven, hvor hele familien er inviteret med - heldigvis har vi vores store sal vi alle kan være i. Det er bl.a. vores sommerfest med lækker mad, lygtefest, julefesten hvor vi klippe-klistrer sammen og bedsteforældredagen hvor vi planter blomster og hygger udendørs. En arbejdsdag hvor vi sammen forskønner børnehaven bliver det også til. 

Fødselsdage: Vi fejrer fødselsdage i børnehaven med sang og hygge og man må meget gerne dele noget lækkert ud. 

Ture ud af huset: Vi tager somme tider på ture ud af huset. Bussen holder tæt ved børnhaven, så den tager vi med, hvis vi skal længere væk. Fx tager vi en tur på stranden i Gilleleje eller en tur i skoven. Det sker også at vi tager på en heldagsudflugt fx til Zoo eller Helsingør. De store børn (førskole gruppen) kommer også på udflugter alene, hvor vi fx besøger museer og øver os på at lære, lytte og stille spørgsmål. Dette er en stor del af den lærings- og udviklingsproces som ruster dem til skolelivet. 

Disse ture giver vi altid besked om god tid i forvejen, så forældre er opmærksomme på mødetidspunkt og turmadpakke. I børnehaven har vi rygsække som børnene kan få med når vi skal afsted på tur.